THE PORT AUTHORITY OF NY & NJ

PROCUREMENT DEPARTMENT
2 MONTGOMERY STREET, 3RP FL.
JERSEY CITY, NJ 07302
7/28/2014

ADDENDUM #6

To prospective Proposer(s) on RFP # 38391 for General Collection Services for the Electronic
Toll Collection Program “(E-ZPass®)

Due back on 8/4/2014, no later than 2:00 P.M.

PROPOSERS’ QUESTIONS AND ANSWERS

The following information is available in response to questions submitted by prospective
Proposers. The responses should not be deemed to answer all questions, which have been
submitted by Proposers to the Port Authority. It addresses only those questions, which the Port
Authority has deemed to require additional information and/or clarification. The fact that
information has not been supplied with respect to any questions asked by a Proposers does not
mean or imply, nor should it be deemed to mean or imply, any meaning, construction, or
implication with respect to the terms.

The Port Authority makes no representations, warranties or guarantees that the information
contained herein is accurate, complete or timely or that such information accurately represents
the conditions that would be encountered during the performance of the Contract. The furnishing
of such information by the Port Authority shall not create or be deemed to create any obligation
or liability upon it for any reason whatsoever and each Proposer, by submitting its Proposal,
expressly agrees that it has not relied upon the foregoing information, and that it shall not hold
the Port Authority liable or responsible therefor in any manner whatsoever. Accordingly,
nothing contained herein and no representation, statement or promise, of the Port Authority, its
Commissioners, officers, agents, representatives, or employees, oral or in writing, shall impair or
limit the effect of the warranties of the Proposer required by this Proposal or Contract and the
Proposer agrees that it shall not hold the Port Authority liable or responsible therefor in any
manner whatsoever.

The Questions and Answers numbering sequence will be continued sequentially in any
forthcoming Addenda that may be issued.

Question #92 | Section 7, M/WBE Subcontracting Provisions, Page 18, Bullet 1, “Identification
of M/WBE’s” states “Provide the names and addresses of all M/WBEs included
in the Plan. If none are identified, describe the process for selecting participant
firms in order to achieve the good faith goals under the Contract.” Based on the
sentence above, is it acceptable and would Proposer be in compliance with RFP
response to submit a M/WBE Participation Plan (Attachment C) that outlines the
process for selecting participants in order to achieve the good faith goals without
providing Names or Services to be provided by M/WBE firms at this time? If the
above is deemed as an acceptable M/WBE Participation Plan response, should
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Proposer only answer Bullet 1 and Bullet 4 to provide an acceptable response?

Answer #92 | The Proposer’s response may be deemed non-responsive. The Proposer should
address all bullet points on page 18 of Section 7, M/\WBE SUBCONTRACTING
PROVISIONS.

Question #93 | On the M/WBE Participation Plan Form — Attachment C (Page 85), is “To be
Determined (TBD)” an acceptable response to the following fields on the Plan
form since the true contract value is unknown at this time — Contract Amount,
Approximate $ amount of M/WBE Subcontract.

Answer # 93 | The proposer can indicate areas it expects to subcontract out to MWBESs with
estimated values and/or percent of Contract.

Question #94 | The Contractor currently, and will continue to exceed the required M/WBE
participation and believes all subcontractors are eligible to be listed in the
Authorities directory. The Contractor will submit an M/WBE Uniform
Certificate Application to the Port Authority’s Office of Business Diversity and
Civil Rights, and plans to include these subcontracts on the participation plan.
Do the subcontracts need to be through the process of applying (and be
accepted) prior to the proposal submission or is the application submitted status
acceptable to the Authority?

Answer # 94 | The Proposer can note on the M/WBE Plan if a firm is not certified by the Port
Authority, but that its application is in for review.

Question # 95 | Can you please define the scope of the SSAE 16 SOC 2 audit?

Answer # 95 | The scope of the review should be for all of the services that would be provided
to the Port Authority under the Contract and any Data Center for any computing
resources that would be supporting their efforts.

This communication should be initialed by you and annexed to your Proposal upon submission.

In case any Proposer fails to conform to these instructions, its Proposal will nevertheless be
construed as though this communication had been so physically annexed and initialed.

THE PORT AUTHORITY OF NY & NJ

KATHY LESLIE WHELAN, ASSISTANT DIRECTOR
COMMODITIES AND SERVICES DIVISION

PROPOSER'S FIRM NAME:

INITIALED:

DATE:
QUESTIONS CONCERNING THIS ADDENDUM MAY BE ADDRESSED TO MARGARET
D’EMIC, WHO CAN BE REACHED AT (201) 395-3410 OR AT mdemic@panynj.gov.

PS11All
Page 2 of 2



